Skip to content
Начало

За мен

Здравейте, аз съм Криси!

Родена съм в град София през 1995 г. в една топла септемврийска вечер и съм плод на любовта на двама подкрепящи ме за всяко мое действие родители.

От съвсем малка имам две страсти – музиката и писането. В тетрадка бях направила собствено списание, в което пишех различни статии на теми, вълнуващи ме тогава – музика, училище и любими популярни личности. В останалото си свободно време, свирих на пиано, контрабас и обичах да пея. С времето забелязах, че пеенето влияе на настроението ми.

Най-незабравимите ми години бяха в гимназията, през които попаднах в уникално училище – НСУ “София” . Там се срещнах с чудесни преподаватели и ментори, както и направих едно истинско приятелство, продължаващо до днес. Учих Издателска дейност и масова комуникация, специалност, която разпали допълнително страстта ми към създаване на съдържание. В свободното си време пишех стихотворения и разкази.

В последната година от обучението си в гимназията бях пред огромна дилема – да замина да уча в Холандия специалност, която не ми е интересна или да остана в България и да запиша Журналистика. Не заминах в Холандия. Останах в България. Не записах Журналистика. Защо ли? Не заминах, защото не желаех да уча друго и то толкова далеч от всички, които обичам. Останах в България, за да следвам мечтите си. Не записах Журналистика, защото една от най-важните граждански свободи в България е почти напълно отнета – свободата на словото. Цензурата я има от години и за съжаление ще остане завинаги, но просто ще сменя формата си.

Какво в крайна сметка реших да уча? Записах Реклама в Нов български университет и това беше най-правилното решение, което бях взимала някога. За пореден етап от живота си попаднах на страхотни ментори, обожаващи работата си и мотивиращи своите студенти. Там доразвих любовта си към копирайтинга, към който ме подтикнаха няколко преподаватели. Дипломирах се през 2020 година, като рекламен мениджър.

От 2015 година съм копирайтър на свободна практика. Една от най-недооценените професии, станала масова с навлизането на изкуствения интелект. От 2020 г. се занимавам и със създаването на SEO текстове, като от началото на 2023 година съм SEO копирайтър в най-награждаваната българска SEO агенция Serpact. Място, което ме научи, че винаги можеш да научиш нещо ново и да се подобриш.

През март 2021 година създадох този блог, а идеята беше да го използвам за портфолио, което да представям на клиентите си, търсещи копирайтинг услуги.

Сред другите причини бяха:

  • Да упражнявам и надграждам уменията си.
  • Да създавам съдържание, което да е интересно за мен.
  • Да развивам и други мои интереси, което даде началото на Кадифеното диванче.

Оказа се, че блогът е харесван от читателите, особено категорията с интересни факти и Кадифеното диванче. Това разбуди още повече желанието ми да го развивам и се надявам с времето да му обръщам повече внимание.

Свободното си време често обичам да го прекарвам сама и в компанията на кучето си. Тогава съм най-щастлива и най-спокойна. Хобитата ми се състоят в пеене, четене, писане на статии и приказки, снимане, а в последните години, и играене на бордови игри.

Нещата, които обичам истински, са скромни: разходките под пролетните слънчеви лъчи, морските вълни, солен таратор в горещите летни дни и един мокър кучешки нос. 

Това е за мен. Добре дошли!